8 fantastiska tips för hemstädning

smart hemstädning

Gillar du hemstädning? Har du inte energi att städa ditt hem eller är du för upptagen på grund av jobbet? Du behöver inte spendera mycket tid och energi på rengöringsuppgifter om du bara vet hur du ska hantera allt ordentligt. Kontakta en bra städfirma för städhjälp i Tyresö!

Här är några tips och tricks för rengöring av hemmet för att göra ditt liv mycket enklare.

 • Gör rutiner som matchar din livsstil

Rutiner är absolut ett stort element för att rengöra och organisera ditt hem genom hemstädning dagligen. Bestäm dina prioriteringar och skapa ett program som faktiskt passar dina behov. Ingen gillar ett smutsigt kök, så utveckla ett schema som säkerställer att du inte behöver hantera för många smutsiga tallrikar. Men du… undvik att skapa för många rutiner och välj istället bara det väsentliga – du kan behöva kämpa för att hålla jämna steg med dem om du gör för många!

 • Häng upp dina kläder ordentligt

När du byter till andra kläder för natten, häng då upp dina rena klänningar och placera dem i garderoben, eller om kläderna är smutsiga, lägg dem direkt i tvättkorgen. Detta tar knappast någon tid alls, och det betyder att du vaknar upp till ett trevligt och snyggt utrymme varje morgon.

 • Diska direkt

Det är vettigt när du tänker på det … få tallrikar är att föredra framför massor, som behöver rengöras senare. Även om det kan kännas skönt att slippa ta hand om det direkt, är det kanske lika besvärligt att behöva ta hand om en större hög senare när du hemstädar.

 • Upprätthåll ett ordentligt system för hemstäd

Du kan skapa olika system för hemstädning eller vanor för att säkerställa att ditt hem förblir rent. Du kan prova att städa eller plocka upp skräp på varje halvtimme av avkopplingstid. Detta är en fantastisk teknik för att rengöra exempelvis ditt vardagsrum utan mycket ansträngning. Om du till exempel läser en bok, gå upp och rengör rummet du befinner dig i bara fem minuter efter varje halvtimme. Det är en tidstestad formel för att säkerställa städning hemma.

 • Tvätta kläder och textilier varje dag

Försök att lägga dina smutsiga kläder i tvättmaskinen varje morgon innan du åker till kontoret eller när du kommer hem från jobbet. Även om du kanske är en upptagen person så är det bra att hitta tid till att rengöra kläderna varje dag, eftersom det är bättre än att spendera hela helgen eller semestern i tvättstugan.

 • Dammsug mattorna

Mattrengöring görs regelbundet så att ditt hus ser rent och snyggt ut. Mattan kan bli en magnet för smuts, damm och skadliga bakterier och kan göra dig och familjemedlemmar sjuka. Regelbunden mattrengöring kan hjälpa dig att undvika detta problem. Så plocka upp dammsugaren minst tre gånger i veckan för att göra mattrengöring vid hemstäd. Du kan dock anställa ett städföretag för att ta hand om dina vardagsrum för hemstädning.

 • Torka av köksbänk direkt

När du har avslutat matlagningsprocessen, torka av köksbänken omedelbart. Detta förhindrar att någon fläck torkar, exempelvis. Det tar mindre än en minut, men om du låter fläckarna gro in sig tar de mycket tid att ta bort.

 • Gör ett område för allmänna röror vid hemstädning

Det är inte lätt att hålla hemmet obefläckat dygnet runt, så du kan skapa en plats hemma avsedd för en röra! Du kan antingen ha ett separat rum för detta eller skapa ett hörn. Du kan göra den här platsen till lite stökigare men utan att förstöra skönheten och renheten i resten av huset.

Problem med mögel – Utför en mögelinspektion

mögelinspektion samt tips på att få bort mögel

Om du misstänker att du har ett mögelproblem i ditt hem eller företag så är det smart att genomföra en professionell mögelinspektion. Mögel sprider sig fort så när du väl upptäcker problemet måste du ta hand om det så snart som möjligt. Utöver att förstöra ytan som möglet växer på så är det även farligt för människors hälsa och bör verkligen undvikas.

Här är några tips för att få bort mögel:

 • Laga alla läckande områden så som rör, fönster, väggar och tak. Torka av dem så noggrant som möjligt. Mögel trivs i fuktiga miljöer! Se till så att alla områden i byggnaden som läcker repareras, annars kommer problemen återvända och fortsätta växa även efter rengöringen.
 • Det är rekommenderad att använda ett munskydd i papp eller plast för att skydda dina lungor och luftvägar från de skadliga porerna. Dessa munskydd finns i bygghandeln eller på nätet.
 • Använd skyddshandskar som går upp för armen. Handskarna bör vara av gummi, PVC eller polyuretan och skall vara rejäla. Det är viktigt att du inte rör mögliga ytor med dina bara händer.
 • Använd skyddsglasögon. Skyddsglasögon finns i din lokala bygghandel. Det är viktigt att du skyddar alla delar av din kropp från att komma i kontakt med de farliga sporerna.
 • Hårda ytor kan behöva rengöras genom att skrubba dem med vatten och rengöringsmedel eller blekmedel. Mjuka absorberande ytor kan behöva kastas om de har blivit kontaminerade av sporerna.
 • Det är viktigt att ytorna rengörs ordentligt innan de målas om. Om mögliga ytor bara målas över så kommer de flagna och problemet kvarstår.
 • För problem med möbler, konstverk och klädsel så kan det vara nödvändigt att ta hjälp av en professionell person som kan rengöra och rädda ägodelarna.
 • Om en hemägare misstänker att det finns mögel i värme eller kylsystemet så är det definitivt dags att kalla på proffsen. Proffsen vet vilka steg som behövs tas för att rengöra ventilationen och se till så de inneboende kan bo i en säker miljö.
 • Om mögelproblemet finns i en skola eller allmän byggnad så är det viktigt att låta ett professionellt inspektionslag undersöka platsen. Miljöskyddsnämnden har speciella riktlinjer för att skydda individers hälsa i skolor och allmänna byggnader.

En snabb mögelinspektion kan minimera förödelsen

Om en person agerar snabbt så kan man minimera förödelsen som en stor spridning av mögelsporer kan orsaka. En mögelinspektion gjord i rätt tid kan rädda situationen få bort mögel på snabb tid. Kontakta en lokal städfirma i Tyresö för mer information om hur du kan få bort mögel i hemmet.

Städning hemma – så här kan du spara pengar genom att anlita en städfirma

spara pengar när du anlitar en städfirma i tyresö

Du kanske ryggar tillbaka vid tanken av att anlita en städfirma eftersom det kostar pengar. Men på ett vis så kommer du faktiskt att spara pengar på det med. Du kommer också att märka att du sparar både tid samt slipper onödig stress i det långa loppet.

Vad kostar det att anlita en städfirma?

Om du är intresserad av att anlita en städfirma för att städa ditt hem så kanske du undrar över om du har råd med det. Sanningen är den att även fast du kanske kommer att få betala mer pengar i förväg än om du skulle göra jobbet själv, så kan du dra andra fördelar av det. Läs nedan om varför du borde göra allt i din makt för att unna dig själv denna typ av tjänst.

Många personer arbetar fyrtio timmar i veckan och måste sedan också stå ut med mycket trafik på vägen hem så att de endast kommer just när middagen är klar. För de som har familj så måste de många gånger hämta barnen på skolan eller dagis på väg hem också och se till att de äter, gör läxan och går i säng i en bra tid. Det behöver kanske inte sägas högt att den typiska människan lever ett stressigt liv, särskilt på veckodagarna. Om detta är en beskrivning av dig så tänk då på hur mycket av denna stress som skulle försvinna. Om du visste att du kunde spendera hela helgen med att slappna av istället för att städa klart alla de saker som du blundat för under veckan. En städfirma skulle kunna ta bort onödig stress från ditt liv, vilket i sig nog är värt en hel del pengar.

Därför bör du hyra in en städfirma

Om du är så upptagen att du oftast inte hinner se till att ditt hem är städat fundera då på om en städfirma kanske inte skulle göra jobbet åt dig. Om du oftast bara hinner med ett absolut minimum såsom tvätten, disken och plocka undan så skulle du nog njuta av att en städfirma kommer och gör resten. Oftast så kan bristen av sopning, moppning, dammsugning och damning leda till att insekter och bakterier börjar känna sig välkomna I hemmet. Det kan sedan leda till sjukdomar hos de som bor i hemmet likväl som att du kan måsta anlita någon att skadedjursbekämpa ditt hem. Bespara dig själv den kostnaden gällande sjukvård och skadedjursbekämpningsföretag och anlita en städfirma istället.

Uppenbarligen så finns det många olika anledningar som en hemägare bör överväga när det gäller om de ska anlita en städfirma eller inte. Sänk den höga stressnivån och lära dig att njuta av dina helger genom att spendera mer tid med din familj. Du kan också förhindra att måsta ringa och sjukskriva dig till jobbet och spendera tid hos doktorn på grund av bakterier i hemmet, eller att måsta betala ett städföretag i Tyresö för att bli av med myror, kackerlackor och liknande. Detta är bara några av de sätt som att anlita en städfirma faktiskt kan spara dig både tid och pengar.

Städhjälp – Bra eller dåligt?

Konceptet om det ideala hemmet är ganska inkomplett utan hygien och renlighet. Och för att detta ska genomföras noggrant, är det nödvändigt att boka städhjälp. Om du kämpar med din städning, kan du ha användning av en erfaren städfirma. Att välja det bästa företaget är en avgörande del.

Det Du Behöver Veta Om Städhjälp

Att hitta den bästa städfirman är inte en komplicerad uppgift som de flesta anser att de själva är det. Firmor som har städhjälp för ditt hem tillmötesgår alla dina önskningar som tillhör städning, strykning eller båda.

Städhjälp kan erbjuda ett brett val av städning som de kan hjälpa dig med varje dag, varje vecka eller varannan vecka. Som ett alternativ kan du anställa dem på en “då och då” basis när du behöver en vårstädning eller hjälp när du städar upp efter en stor fest eller till och med efter säsongs-städning.

vi hjälper dig med städningen även när det är akut

Många städfirmor hjälper dig med den generella merparten av städningen i ditt hus. De kommer också göra den väsentliga städ uppgifterna i huset som att moppa golven, damma, torka alla ytor och polera. De kan också vara kapabla till att hjälpa dig med att tvätta och stryka.

Förutom städning varje vecka eller varje dag, så erbjuder majoriteten av städfirmorna också professionell städservice som en del av jobbet. Det används ofta av kunder när det har samlats mycket smuts eller när man lämnar ett hyrt hus. Nu för tiden krävs det oftast av hyresgästerna via hyreskontraktet att det ska genomföras en professionell städning efter att de har flyttat ut.

Dessa större engångs-projekten kan bestå av fönsterputs, mattrengöring, möbelrengöring, och till och med ugnsrengöring. Fördelen med att hyra ett skickligt proffs inom städindustrin är att de kommer ha med sig sin egen dyra utrustning. Du kan hyra liknande utrustning, men det kommer antagligen kosta dig lika mycket och det blir smidigare att anställa en städfirma.

Hur som helst, kom ihåg att det är viktigt att du har en intervju inför att anlita städhjälp. Var redo att ställa många frågor och fråga dem om deras erfarenhet när det kommer till vårdandet av ett hem, speciellt om du har små barn. Var säker på att fråga om rekommendationer och kolla upp detta innan du skriver kontrakt. Ni behöver också bestämma kostnaden på varje städning och städarens tillgänglighet. Om du har ett stort hus, så kan du behöva välja en mer fast tjänst.

Majoriteten av all städhjälp kommer att behaga dig med deras högkvalitativa standard när de jobbar och prisvärda kostnader. Så om du vill att någon annan ska göra din städning, utforska deras referenser.

Om du är i behov av flyttstäd i Tyresö så tveka inte att kontakta oss!